Pages

De zonnestraaltjes van Maart

woensdag 1 maart 2017


Eindelijk kreeg ik de huisarts aan de telefoon en benoemde ik mijn twijfel over de lage dosering van de vitamine D tabletten. Er waren verschillende verhalen op internet te vinden, maar ook ervaringen uit mijn omgeving. Ook voor de huisarts is het 'zoeken' en is er (schijnbaar) geen eenduidig beleid. Gelukkig pakte ze het goed op en krijg ik nu een zogenaamde 'oplaaddosis' colecalciferol oftewel: een shotje zonnevitaminen! Fijn; hopelijk slaat het aan!

En dan is het alweer Maart. Is de Lente 'meteorologisch' gezien begonnen. Laten de knoppen zich zien aan de bomen, de krokussen en sneeuwklokjes op de grond. Kocht ik wat lentekleding bij Miss Etam en haalde ik de winterdecoratie weg welke plaats maakte voor de blauwe en roze kleur decoratie in de woonkamer. Bloeien de tulpen vrolijk verder in de vaas en laten de blauwe druifjes helaas hun koppies hangen (topzwaar!). Krijg ik steeds vaker zin om er op uit te gaan nu de zon zich weer (even) laat zien!Drink ik regelmatig een kopje koffie bij mijn moeder. Doen we samen boodschappen of eet ik gewoon even een broodje mee. En kan ik uren kijken naar de vogels die voorbij komen als ik naar buiten kijk bij het voorraam. Pikken de specht, de huismus, de koolmees en de vinkjes vrolijk in de pindakaaspot. Wat een leuk gezicht!

Zelf maken we ook plannen voor het aanleggen van de voor-, de achtertuin en de oprit. Eind maart hebben we vakantie met het idee om er dan aan te beginnen. Ik heb er onwijs zin in! In plaats van een grasveld vol onkruid, een oprit vol zand (en modder bij regen) hebben we straks een tuin waar we kopjes koffie kunnen drinken, gewoon even wat zonnestralen kunnen oppakken en waar ik plaats ga maken voor een moestuin op wieletjes! Ik kijk er naar uit!

Er zijn plannen om mijn creatieve hobby's meer op te pakken, maar er wordt nog veel tijd besteed aan het 'ziek zijn' an sich. Appjes, 's ochtends langzaam opstarten en een beetje surfen op het web. Nadenken, gedachten die op ploppen. Een behandeling bij de acupunctuur, een telefoontje van een collega, overleg met de huisarts.. Maar vanmiddag wil ik er dan toch echt tijd voor nemen! Neem ik plaats aan het bureau waar al mijn creatieve spullen in, op en omheen verzameld zijn. Pak ik de nieuwe Flow magazine erbij en gaat de inspiratie vast komen. Lekker even met de handen bezig.

'Clean out a corner of your mind and creativity will instandly fill it.'
~Dee Hock~

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat de dokter zo luistert, dat doen ze zeker niet allemaal! Geniet van de momentjes buiten, kopjes koffie en vogeltjes. Mij doet dat altijd heel erg goed.

    Ik ben benieuwd hoe de tuin er straks uit gaat zien ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoooo fijn!! De lente komt!! Ik zit ook even lekker crea te zijn aan de eettafel met het zonnetje door de ramen. Volop genieten van een rustig momentje!!
    Doe rustig aan met je vitamine D tekort. Dat heeft nu eenmaal tijd nodig om weer op peil te komen. Enne, ik kom heel veel kopjes koffie bij je drinken in de tuin!! X

    BeantwoordenVerwijderen

 
Made by Koffiezuster